Vårens siste lydighets-kurs-kveld

21.06.2016 23:56

Men ikke siste lydighets-økt...
I kveld var jeg og Lotta på siste kvelden av lydighetskurset vi har gått på, hos Cathrine Sallaup i regi av Doglife. Og en produktiv kveld, som alltid, når Cathrine holder i roret. :) Den dama er et oppkomme av hundekunnskap og evner til å lese hund og fører og sette fingeren på akkurat hva som mangler, ev ikke mangler :)
Og jeg liker å få klare beskjeder - noe jeg absolutt får (jeg digger denne dama!).
Siden det var siste kvelden, så vi på hvor vi er i løpet hva angår konkurranse-LP-trening. Og hva vi bør jobbe videre med akkurat nå.

 

Ift FVF har jeg og Lotta siste uke trent på korte "løp", og venstre-vridninger der jeg rett og slett bare vrir meg til venstre "på stedet hvil". Noe Lotta har respondert bra på, så nå drar hun bakparten med seg umiddelbart idet jeg vrir meg og setter seg i rett posisjon, uten mere mas. Så i kveld ba jeg om hjelp til rygging, for det er det en stund siden vi har trent på, men Lotta huska tydeligvis godt hvor i løpet vi var der også, og fremover nå - etter råd fra Cathrine - blir det å trene på å få Lotta til å rygge under påvirkning av min venstre hånd alene.
Deretter så vi på "stå"-kommandoen - og Lotta stod jo selvfølgelig...selv om hun ikke gjorde det i går da vi trente hjemme :P   :)
Der forstetter vi bare å trene til kommandoen sitter som spikra uten "hjelpende håndbevegelse".

 

Innkalling fra sitt: Lotta har kjempebra fart, er fokusert på meg hele tiden i en slik grad at hun tjuvstarta noen ganger. Høy fart hele vegen inn, bremser farta i helt rett posisjon, men har noe skjev innsitt. Så der blir det å trene på selve innsitten fremover.

Vi prøvde også på ligg under marsj - men der sliter vi litt. Og etter litt prøving og feiling og noen repetisjoner kunne Cathrine fortelle meg at jeg har gjort Lotta hjelpeavhengig på akkurat den øvelsen der. Så jeg må slutte å hjelpe henne og vente henne ut. Så blir liggen under marsj bra.

 

Og så må jeg slutte å ha hastverk.... jeg blir så ivrig selv at jeg krever at Lotta skal gå raskere frem enn det som er vanlig og mulig for en liten hundehjerne å gripe....

Plan altså for sommeren:

  • Trene på innsitt under innkalling fra sitt.
  • Generalisere LIGG-kommanoen, også under lek, fra stå og fra marsj.
  • Trene på stå under marsj ved at jeg drar Lotta bakover mot meg mens jeg rygger , og kommanderer stå.
  • Trene på rygging, først ved at hun rygger bakover foran meg mens jeg dirigerer henne med venstre hpnd, og senere ved at hun rygger ved fot mens jeg rygger.

    Og jeg må slutte å hjelpe. Og slutte med hastverk. Og så skal vi leke masse, ha det morro, og bli enda mer samstemt :)

     Lær av de beste om man vil bli god - er min filosofi. Så derfor: til høsten skal vi fortsette å trene lydighet hos Cathrine. Jeg gleder meg allerede :)
     

—————

Tilbake