Vi starter med romsøk

19.01.2016 20:12

Lotta, smeller

Søk1: I dag startet vi med romsøk, med god hjelp av Stig. Vi «rigget» til et rom, bestående av to «vegger» med en del ulike gjenstander/overflater, som paller, stoler, en stige med mer. For å få i gang Lotta gjorde vi som følger: Jeg holdt igjen Lotta mens han “fristet” henne med en pipeball, som han deretter gjemte et sted i «rommet» vårt. Jeg slapp Lotta og hun gikk rett i søk etter ballen. Idet hun fant den ble hun belønnet med at jeg kastet ny ball til henne etterfulgt av lek med ball og blodpuddingbiter. Dette gjentok vi 4 ganger. Hun var kjempemotivert, og gav fra seg en rekke «uartikulerte» lyder når jeg holdt henne igjen, før jeg slapp henne avgårde i søkene.
Hvile i bil, fordi hun MÅTTE fordi mor sa det… Lotta selv ville helst fortsatt å søke og søke og søke….

Søk2: som 1, gjemmer ballen mere bort, hun søker metodisk og veldig motivert - høyt tempo, men bruker nesen systematisk. Hun frysmarkerer. ved funn av ball og belønnes med ballek og blodpuddingbiter. Gjentar dette 4 ganger, der ballen gjemmes et nytt sted hver gang uten at hun ser hvor den gjemmes
Hvile i bile.

Søk3: Jeg gjemmer to baller før jeg henter Lotta i bilen. Hun bes om å søke. og søker umiddelbart veldig energisk og på, er veldig motivert, metodisk og hele tiden med logrende hale. Finner første ball etter en del søking der hun flere ganger må «rense nesen» ved å blåse ut - høyt og tydelig - før hun fortsetter å søke. Faller overhodet ikke av. Belønnes godt når hun finner ballen. Den fjernes mens vi leker og hun settes ut i nytt søk etter den andre ballen. Finner den etterhvert, den er gjemt «motsatt sted»; lavt ift høyde, og på den andre «veggen». Belønnes. Nytt søk etter en tredje ball, hun finner den etter en del jobbing. Gir seg ikke, tar seg et par «runder ut» (lufter hodet??), tar seg inn igjen, forstetter å søke veldig systematisk - og finner den til slutt. Julaften og 17.mai og vi avslutter dagens trening mens vi er på høyden :)

Lotta er Utholdende, Motivert, Høy i arousal. Jobber kjempebra. Kjempemorsom å trene med.
Jeg er veldig fornøyd med denne frøkna.

—————

Tilbake