Vi trener :)

31.10.2017 22:51

I kveld lot jeg Lotta - med løpetid - være hjemme i sofaen sammen med far. Og tok med meg Nova, og lille søte Diva på ca 8 mnd, på smellertrening. Diva skal egentlig bli agility-stjerne, men siden hennes herskerinne er en aktiv frøken, syns jeg godt at Diva kan utvide sitt repertoir og bli med "bestemor" på smellertrening av og til. 

Så det ble tett program i kveld. 
Først trente vi banesøk. Diva fikk lært inn smelleropptaket og det tok hun superraskt (sånn ca 30 sekunder......). Deretter gikk vi løs på banesøket og det tok hun ca like raskt... Så i løpet av kvelden gikk Diva fra å aldri ha trent smeller før til å gå tre baner etter hverandre. Hun forstod at hun skulle søke bortetter og bli værende ved rett boks. I kveld fikk hun tilsammen fire treningsøkter med hvile i bilen mellom hver. Og hun logret nonstop og hadde fokus KUN på fører uansett hvor mange hunder som ellers var i hallen. Hun er en virkelig bra hund med masse treningsmotivasjon, arbeidslyst og arbeidsglede. Et veldig godt kjøp med andre ord (og vel verdt sin vekt omtrent i gull ;) ) 

Nova er som alltid supermotivert. Vi hadde først tre økter med banesøk, og hun frysmarkerer skikkelig nå. HUn slår på rett boks og blir stående der med nesen trykket mot boksen. Slikkinga har vi så og si fått bort. Etter hver økt lekte vi med kampleke/draleke. Noe hun elsker. Ballek er greit nok, men det er for Nova mer en lydighetsøvelse enn en lek. 

Deretter startet vi med romsøk. Ogi den første økten fikk jeg hjelp - der hjelpefører hodt Nova fast mens jeg gjemte favorittleken hennes - et biteskinn i rødt lær. Hjelpefører slapp henne og hun løp frem, lette etter leken og idet hun satte nesen mot stedet leken var gjemt fikk hun skryt og MASSE  belønning. Vi gjentok fire ganger. 

Hvile i bil (der hun hyler nonstop fordi hun heller vil inn i hallen og "leke" (dvs jobbe ;) ) 

Siste økten gjemte jeg lærbiter i kasser. Hun fikk smellerboksen og ble satt i søk. Hun lette seg frem til først en og presset nesen sin mot stedet der den var gjemt. Og fikk masse masse belønning. Og slik gjentok vi. Hun lette seg frem til riktig sted, og presset nesen sin hardt mot punktet lærbiten var gjemt i. Kjempeflink. Vi er så og si godt i gang med romsøk, med en Nova som er supermotivert og som praktisk talt frysmarkerer når hun finner lærbitene :)  Super-Nova :) 

—————

Tilbake